سوزن های کوچک میکرونیدلینگ برای جای جوش
تیره شدن رنگ صورت ممکن است به خاطر دستکاری جوش ها، استفاده از قرص های درمانی، و یا لیزر درمانی میباشد.
بیش از 90 درصد از افراد بالغ بر روی صورت خود آکنه و جوش دارند و حدود 1 درصد از افراد جای زخم جوش دارند
در صورتی که جای جوش های شما باعث ناراحتی شما می شود، درمان های مطمئن و مؤثری وجود دارد. این درمان ها می توانند جای جوش را از پوست شما حذف کنند. همچنین می توانند از بیشتر شدن این جای جوش ها جلوگیری کنند. درمان جای جوش شامل لیزر درمانی، جراحی های محدود پوستی، لایه برداری شیمیایی و فیزیکی و تزریق فیلر می شود. این روش های درمانی توسط متخصص پوست باید انجام شود.
با بالا رفتن سن، به دلیل کاهش کلاژن پوست، جای جوش ها بیشتر مشخص می شود. مؤثرترین روش درمانی باید بتواند هر نوع اسکاری را از بین ببرد. مثلاً، برای افراد با اسکارهای عمیق، فیلرها گزینه مناسب تری هستند تا بتوانند به حجم دهی پوست نیز کمک کنند. سپس می توان از روش های لیزر درمانی نیز استفاده کرد.
قبل از انتخاب روش مناسب درمان فرورفتگی ها و لکه های جای جوش، باید آکنه ها و جوش های خود را از بین ببرید و آن ها را درمان کنید. جوش های جدید، اسکار های جدید نیز ایجاد می کنند. همچنین وجود جوش روی پوست به نشانه التهاب پوست شماست. این التهاب می تواند اثربخشی روش درمانی را کاهش دهد.
علل بروز جای جوش
معمولا در هر فردی پس از ایجاد آکنه و جوش بر روی صورت زخمی پس از آن ایجاد میشود که پوست صورت خود به خود ترمیم این زخم را انجام میدهد.
در حین ترمیم زخم بافت های کلاژنی و سایر بافت های ترمیم دهنده جای زخم را میگیرند و لایه جدید پوست را تشکیل میدهند اما در بعضی از افراد تولید این بافت های ترمیمی بیش از حد نیاز میباشد و این عامل باعث ایجاد برجستگی و ناهمواری های بر سطح پوست میشود که به آن اسکار(جای زخم) جوش میگویند.
انواع درمان های اسکار آکنه یا جوش
درمان دارویی برای بعضی از اسکار ها بهترین درمان هستند اما این نوع از درمان عوارض خاص خودش را هم دارد از جمله التهاب و گرمی پوست و یا تیره شدن رنگ پوست بدن.
درمان های خانگی آکنه و جای جوش
درمان خانگی آکنه از جمله روش های زمان بر است اما به طور کلی می توانید در ترکیب با روش های دیگر از این روش ها نیز استفاده کنید:
- استفاده از مخلوط آب و آبلیمو بر روی جای جوش
- قرار دادن برش سیب زمینی به مدت 15 دقیقه بر روی اسکارهای جوش
- قرار دادن ماسک عسل از شب تا صبح بر روی صورت
- استفاده از ژل آلوئه ورا بر روی صورت
- ماسک خیار
- برخی آنتی بیوتیک ها برای جوش صورت
جراحی برای درمان اسکار جوش
درمان بعدی که میتوان برای اسکار ها استفاده کردن از جراحی است در این روش بیمار کاملا بیهوش میشود . از عوارض این نوع درمان میتوان به عوارض بیهوشی اشاره کرد. اما عوارض دیگری که مربوط به خود جراحی پوست میباشد شامل تیره تر شدن پوست و یا بی رنگ شدن پوست صورت و حساسیت پوست به آفتاب میباشد. این روش برای درمان سوراخ های جای جوش عمیق مناسب نمیباشد.
اما یکی از بهترین روش های درمان جای جوش ، روش میکرونیدلینگ یا استفاده از سوزن های بسیار ریز مخصوص می باشد.
درمان جای جوش با لیزر
این روش که بیشتر برای جوانان مناسب می باشد، شامل استفاده از لیزر فرکشنال برای جای جوش است. لیزر فراکشنال می تواند از نوع فراکسل یا CO2 باشد و جای جوش های خفیف تا متوسط را رفع کند.
روش میکرونیدلینگ جای جوش
میکرونیدلینگ یک روش تقریبا تهاجمی برای درمان اسکار جوش میباشد. در این روش از سوزن های کوچک استفاده میشود تا پوست را تحریک کرده و تولید کلاژن و بافت های ترمیمی پوست را افزایش دهد. سوزن های کوچک در پوست صورت سوراخ های بسیار ریزی ایجاد میکنند.
تأثیر میکرونیدلینگ بر اسکار
در روش میکرونیدلینگ پوست شما تحریک میشود تا کلاژن بیشتری تولید کند. در این روش به وسیله ایجاد آسیب های کوچک به پوست و تحریک آن پوست شروع به ساختن بافت های ترمیمی و کلاژن بیشتر میکند. این کلاژن اضافی باعث سفت شدن و از بین رفتن ناهنجاری های موجود بر روی پوست میشود.
مراحل درمان قطعی میکرونیدلینگ برای جوش صورت
در مرحله اول متخصص پوست بر روی سطح صورت شمما کرم مخصوصی استفاده میکند و سپس صورت شما را ضد عفونی میکند
در این مرحله به وسیله یک صفحه دوار کوچک که پر از سوزن های ریز میباشد بر روی صورت شما سوراخ های ریزی ایجاد میشود. این صفحه دوار چند بار و در چند جهت مختلف بر روی صورت شما کشیده میشود تا بتواند بهترین نتیجه ممکن را بدهد.
لازم به ذکر است که تمام مرحل انجام این کار بین 20 تا 30 دقیقه وقت میگیرد و در طول این زمان از آن جا که سوزن های ریزی وارد صورت شما میشود ممکن است مجبور باشید مقداری درد را تحمل کنید
لازم است بدانید چند روزی پس از انجام میکرونیدلینگ صورت شما قرمز و ملتهب خواهد بود اما به محض اینکه فرایند ترمیم پوست شروع شود حس بهتری در صورت خود خواهید داشت.
چند جلسه میکرونیدلینگ برای جای جوش لازم است؟
بسته به شدت زخم و جای جوش، حدوداً 3-6 جلسه درمانی مورد نیاز است. برای نتیجه بهتر لازم است در فواصل حدودا 6 هفته ای این روش درمانی را تکرار کنید.
فیلم درمان جای جوش
هزینه میکرونیدلینگ برای جای جوش
یک روش کم هزینه تر برای درمان جای جوش
اگر درباره تفاوت این دو روش برای رفع جای جوش سوال دارید، می توانید به صورت آنلاین از دکتر گیتا مجیدزاده سؤال بپرسید.
عوارض میکرونیدلینگ برای از بین بردن سوراخ های جای جوش
- عفونت
بدترین چیزی که ممکن است اتفاق بیفتد استفاده از میکرونیدلینگ در زمانی است که صورت شما هنوز آکنه و جوش های فعال دارد. این کار باعث پخش شدن عفونت در صورت شما و بیشتر شدن جوش های صورت برای مدت طولانی میشود .
بنابراین نیاز است که قبل از انجام فرایند درمانی دارودرمانی برای از بین بردن جوش های خود انجام دهید و هم چنین قبل از شروع فرایند متخصص پوست باید سطح پوست صورت را به خوبی ضدعفونی کند.
- واکنش صورت
گاهی اوقات ممکن است پوشت صورت به این فرایند واکنش زیادی نشان دهد و باعث التهاب در صورت شود لذا بهتر است اگر در بار اول این اتفاق برای شما افتاد از تکرار این فرایند پرهیز کنید.
درمان سریع فرورفتگی جای جوش
فرورفتگی های جای جوش، لکه های فرو رفته ای هستند که به شکل سوراخ روی پوست ایجاد می شوند. این سوراخ ها زمانی ایجاد می شوند که لایه زیرین پوست آسیب دیده باشد.
زمانی که لایه زیرین بازسازی شود، تولید کلاژن می کند. کلاژن تولید شده زیر بافت اسکار باقی می ماند که ممکن است با بقیه بافت پوست همخوانی نداشته باشد. سریعترین روش درمان فرورفتگی های جای جوش صورت همان میکرونیدلینگ است اما بسته به نوع اسکار، روش های لایه برداری، لیزر درمانی، درمان با انواع کرم و پماد و … هم ممکن است مناسب باشد.
از بین بردن قرمزی جای جوش صورت
سالیسیلیک اسید ماده ای طبیعی است که در بسیاری از محصولات مراقبت پوستی وجود دارد. سالیسیلیک اسید به پاکسازی و سلولسازی صورت که مانع از بروز جوش روی پوست می شود کمک می کند. همچنین در کاهش ورم و قرمزی جای جوش صورت نیز مؤثر است.
درمان گیاهی گودی جای جوش در طب سنتی
بسیاری از افراد برای کمک به از بین بردن جای جوش از گیاهانی که در طب سنتی به آن ها اشاره شده است، استفاده می کنند، اما تاکنون در هیچ تحقیقی استفاده از این گیاهان تأیید نشده است. برخی ممکن است باعث تحریک بیشتر یا مشکلات دیگری شوند ، بنابراین افراد باید با احتیاط از آنها استفاده کنند.
داروهای خانگی که معمولاً افراد برای درمان زخم های آکنه از آن استفاده می کنند عبارتند از:
- روغن نارگیل
- ژل آلوئه ورا
- عسل طبیعی
- جوش شیرین
- آب لیمو
انواع جای زخم جوش
جای زخم جوش میتواند حالت آترفیک یا هایپرتروفیک داشته باشد در جای زخم های آتروفیک در سطح پوست کاهش بافت کلاژن و فرورفتگی مشاهده میشود اما در جای زخم هایپرتروفیک بر روی سطح پوست برآمدگی هایی به وجود می آید.
بیشتر جای زخم های آکنه از نوع اتروفیک هستند و درصد کمی از آنها هایپرتروفیک هستند. جای زخم های آتروفیک معمولا به چند دسته زیر طبقه بندی میشوند:
- اسکار های ice pick، هفتاد درصد
- اسکار های boxcar، بیست درصد
- اسکار های چرخشی، ده درصد
درجه بندی اسکار های جوش
- درجه1 اسکار هایی هستند که معمولا بر سطح پوست ناهمواری ایجاد نمیکنند و فقط تغییر رنگ بر سطح پوست ایجاد میکنند
- درجه2 اسکار های بسیار کوچکی هستند که از فاصله بیشتر از نیم متری قابل تشخیص نیستند و به راحتی با آرایش محو میشوند
- درجه3 اسکار هایی هستند که از قاصله بیش از نیم متر نیز دیده میشوند و به وسیله آرایش قابل پوشاندن نیستند اما اگر دست خود را بر سطح پوست فشار دهید اسکار برای لحظاتی محو میشود
- درجه4 اسکارهای بسیار جدی و بزرگی هستند که به راحتی از فاصله بیش از نیم متر بر سطح صورت دیده میشوند و به وسیله آرایش هم پوشیده نمیشوند این دسته از اسکار ها به قدری بزرگ هستند که اگر دست را بر سطح پوست بکشید باز هم محو نمیشوند.