در روش تقویت مو با سلول های بنیادی به جای خارج کردن مقدار زیادی مو برای پیوند به ناحیه بدون مو، در پیوند مو با سلول های بنیادی نمونه کوچکی از پوست که فولیکول های مو از آن خارج میشود، برداشت خواهد شد.
بعد از آن فولیکول ها در آزمایشگاه رشد داده خواهند شد و دوباره در ناحیه از پوست سر که بدون مو است جایگذاری میشوند. این کار اجازه می دهد که موها در جایی که فولیکول برداشته شده است رشد داشته باشند، همانند جایی که پیوند میشوند.
پیوند مو با سلول بنیادی در حال حاضر فقط به صورت فرضیه (تئوری) وجود دارد. پژوهش ها در حال انجام هستند. پیش بینی میشود که این روش تا سال 2020 در دسترس قرار بگیرد.
سلول های بنیادی، جدیدترین درمان طاسی سر
سلول های بنیادی سلول هایی هستند که توانایی تبدیل به انواع سلول های مختلف که در بدن یافت میشوند را دارند. آن ها سلول های تمایز نیافته ای هستند که قادر به انجام وظایف خاصی در بدن نیستند.
در هر حال، آن ها میتوانند تقسیم شوند و خودشان را تازه کنند و یا همان سلول بنیادی بمانند یا به انواع دیگر سلول ها تبدیل شوند. آن ها یه ترمیم بافت های خاص بدن با تقسیم شدن و جایگزین شدن به جای بافت آسیب دیده کمک میکنند.
کاشت مو به روش سلول های بنیادی موی سر
پیوند مو با سلول های بنیادی در سال 2017 توسط پژوهشگران ایتالیایی با موفقیت انجام شد.
این فرآیند با نمونه برداری به وسیله پانچ برای استخراج سلول های بنیادی از شخص آغاز میشود. نمونه برداری پانچی با استفاده از ابزاری که تیغه دایره ای است و در پوست می چرخد تا نمونه استوانه ای از پوست بگیرد انجام میشود.
بعد از آن سلول های بنیادی در دستگاه خاصی که سانتریفیوژ نامیده میشود، از بافت جدا میشوند. این کار یک سوسپانسیون سلولی ایجاد میکند که بعد از آن در ناحیه بدون مو در پوست سر تزریق میشود. به این عمل در اصطلاح پی آر پی مو گفته می شود.
چندین گروه مختلف پژوهشی وجود دارند که روی این روش درمانی کار میکنند. در حالی که ممکن است این روش ها کمی متفاوت باشند، آن ها همگی مبتنی بر رشد فولیکول های جدید مو در آزمایشگاه با استفاده از نمونه کوچکی که از پوست بیمار گرفته شده است هستند.
در حال حاضر، بعضی کلینیک ها هستند که نوعی روش کاشت مو در آزمایشگاه را به مردم ارائه می دهند. این ها توسط FDA تایید نشده اند. آن ها تحقیقاتی در نظرگرفته میشوند.
در سال 2017، FDA هشدارهایی درمورد درمان های سلول بنیادی صادر کرد. این توصیه ها به افرادی که از فرآیند های سلول های بنیادی استفاده میکردند هشدار داد که انتخاب کنند که یا از فرآیند های مورد تایید FDA استفاده کنند یا تحت فرآیند تحقیقاتی قرار بگیرند. FDA فرآیند های تحقیقاتی را مختار کرده است.
جدیدترین درمان ریزش موی ارثی با روش پی آر پی
نتایج، در هر فرد میتواند متفاوت باشد. ممکن است برای مشاهده نتایج نیاز به درمان های متعدد در طول ماه های زیاد باشد.
بعضی از پژوهش ها دریافته اند که پیوند مو با سلول های بنیادی میتوانند در درمان ریزش های مو ویژه ای مانند موارد زیر مفید باشند:
- آلوپسی آندروژنیک مردانه (طاسی با الگوی مردانه)
- آلوپسی آندروژنیک (طاسی با الگوی زنانه)
- آلوپسی سیکاتریک (فولیکول های مو تخریب شده و با اسکار جایگزین میشوند)
دوران نقاهت پس از عمل پی آر پی مو
بعد از فرآیند مقداری درد میتواند مورد انتظار باشد. این درد باید طی یک هفته از بین برود.
زمان بهبودی خاصی نیاز نیست، اما ورزش شدید باید تا یک هفته انجام نشود. در محلی که چربی برداشت شده است میتوان انتظار کمی اسکار داشت.
شما نمی توانید بعد از فرآیند به دلیل تاثیر بی حسی های موضعی خودتان رانندگی کنید.
عوارض جانبی پی آر پی مو
اطاعات خیلی کمی درمورد عوارض جانبی احتمالی بعد از پیوند مو با سلول های بنیادی وجود دارد. همانند خیلی از عمل های پزشکی، همیشه خطر خونریزی یا عفونت در محل نمونه گیری و تزریق وجود دارد. همچنین امکان ایجاد اسکار وجود دارد.
گرچه عوارض نمونه بردای پانچی نادر است، خطر کمی برای آسیب به اعصاب یا شریان هایی که آن محل را تغذیه میکنند وجود دارد.
سوال های رایج درباره محلول سلول بنیادی برای مو
میزان موفقیت تقویت مو با سلول های بنیادی
پژوهش های در دسترس نشان داده اند که میزان موفقیت پیوند با سلول های بنیادی خیلی امیدوارکننده است. نتایج پژوهش های ایتالیایی نشان داده اند که 29 درصد افزایش در چگالی مو تا 23 هفته بعد از آخرین درمان ایجاد شده است.
هزینه کاشت مو به روش سلول های بنیادی
تا زمانی که پیوند مو با سلول های بنیادی در مرحله آزمایشی است نمیتواند برای آن هزینه ای براورد کرد. هزینه نهایی آن بستگی به نوع و گستره ناحیه از سر که درمان میشود دارد.
نتیجه نهایی
پیوند مو با سلول های بنیادی در حال آزمایش است و انتظار می رود که تا سال 2020 در دسترس قرار بگیرد. این روش برای افرادی پیشنهاد میشود که سایر روش های کاشت مو و تقویت مو برای آن ها مناسب نباشد.
امروز این روش با نام روش PRP در بسیاری از کلینک های ایران مورد استفاده قرار می گیرد.
پوست پدیا مرجع تخصصی پوست و مو و زیبایی