همچنان که در مورد همهی درمانهای زیبایی با مسئلهی مزایا و معایب مواجه هستیم، تزریق چربی هم مزایا و معایب خودش را دارد.
مزایای تزریق چربی به خوبی شناخته شده است، این شیوه برای تصحیح نقصهای چهره و افزایش حجم، با استفاده از مواد به دست آمده از بدن خود فرد که آلرژی ایجاد نمیکند، به کار میرود.
خیلی مهم است که پیش از انتخاب این روش، معایب و مزایای آن را به دقت مطالعه کنیم، پس در ادامه، در مورد مزایا و معایب انتقال چربی صحبت میکنیم تا بتوانید راحت تر تصمیم بگیرید.
مزایای تزریق چربی به صورت
افرادی که به فیلرهای سنتی (مواد پرکننده) مانند کلاژن به دست آمده از بدن خوک آلرژی دارند، ترجیح میدهند از روش تزریق چربی استفاده کنند.
بزرگترین مزیت افزایش حجم با استفاده از تزریق چربی هم این است که در این روش احتمال بروز هیچ گونه واکنش آلرژیک وجود ندارد.
فیلرهای سنتی، کلاژن به دست آمده از بافتهای بدن خوک بودند، در نتیجه بیماران مجبور بودند ابتدا یک آزمایش آلرژی انجام دهند و منتظر نتیجهی آن بمانند تا در صورتی که بر اساس نتیجهی آزمایش، مجاز بودند از این روش استفاده کنند، بتوانند برای درمان اقدام کنند.
حتی محصولات جوانسازی چهره مانند هیالورونیک اسید که اخیراً از آنها استفاده میشود هم ریسک ایجاد واکنش آلرژیک دارند، به خصوص در افرادی که سابقهی آلرژیهای متعددی دارند.
به همین دلیل، اکثر بیماران ترجیح میدهند از تزریق چربی استفاده کنند چون به این ترتیب نیاز نیست مدام نگران بروز واکنشهای آلرژیک باشند.
آیا تصمیم به تزریق ژل دارید؟ مزایا و معایب تزریق ژل به صورت
ماندگاری تزریق چربی به صورت
یکی دیگر از دلایلی که باعث شده تزریق چربی به شیوهای محبوب تبدیل شود این است که این روش ماندگاری بالایی دارد.
با این که 65 درصد چربی که به فرد تزریق میشود چند ماه بعد از تزریق، به بدنش جذب میشود، اما 35 درصد باقیمانده تا سالها دوام و تاثیر خود را دارد.
بنابراین بسیاری از افراد برای طولانیتر کردن تاثیر این روش ترجیح میدهند در یک دورهی چند ماهه، چندین تزریق چربی داشته باشند.
میتوان از روش تزریق چربی به راحتی همراه دیگر روشهای جوانسازی چهره مانند تزریق بوتاکس، یا روشهایی مانند ابدومینوپلاستی (حذف چربی اضافهی شکم) یا لیپوساکشن استفاده کرد و بسیاری از بیماران هم میدانند که استفاده از روش تزریق چربی همراه با یکی از روشهای دیگر، از نظر اقتصادی نسبت به درمانهای جداگانه، صرفهی بیشتری دارد.
تزریق ژل بهتر است یا تزریق چربی؟
عوارض تزریق چربی به صورت
عوارض تزریق چربی، خیلی کم، نادر و حداقل هستند؛ احتمال تورم و درد وجود دارد، اما نه در همهی بیماران. چشمگیرترین عارضهی جانبی که در ارتباط با تزریق چربی وجود دارد این است که ممکن است لب یا صورت شما همه یا بیشتر چربی تزریق شده را جذب کند. البته نمیتوان گفت که شانس بروز این اتفاق در افراد معینی بالاتر است اما در حدود نیمی از بیمارانی که از این روش استفاده میکنند، چنین اتفاقی میافتد.
خطرات نادر اما محتمل تزریق چربی عبارتند از واکنش آلرژیک به مادهی بیحسکننده، خونمردگی و کبودی دائم ناشی از پارگی عروق خونی در محل تزریق، سفتی محل تزریق، غیر طبیعی شدن حالت چهره یا محل تزریق بعد از تزریق، خونریزی حین اجرای تزریق، لخته شدن خون در محل تزریق یا محل دهندهی چربی (جایی از بدن که چربی از آنجا برداشته شده است)، عفونت خونی (که شاید ناشی از دیگر روشهای زیبایی یا جراحی دندانی باشد)، ایجاد اسکار، و آمبولی چربی به خاطر تزریق اشتباه چربی به عروق خونی.
بیشتر بدانید: عوارض تزریق ژل در بارداری
ناامیدی از نتایج تزریق چربی هم خودش یکی از ریسکها است! مثلاً ممکن است میزان انتقال چربی کافی نباشد، مدت زمان تاثیر این درمان آن قدری که میخواستید طولانی نباشد، یا صورت شما اصلاً تغییری نکند. ممکن است فرم صورت یا لبهای شما دقیقاً همان چیزی نشود که آرزو داشتید. بنابراین پیش از این که این روش یا هر درمان زیبایی دیگری را انتخاب کنید، حتماً دربارهی نگرانیهای خود با جراح زیبایی و متخصص پوست مشورت کنید.