انواع کهیر و راه پیشگیری از آن

کهیر یک ضایعه ی خارش دار و متورم است که روی پوست وجود دارد. آن ها معمولا قرمز، صورتی یا به رنگ گوشت بوده و بعضی اوقات سوزش داشته یا آزار دهنده هستند. در بیشتر موارد، کهیرها به دلیل واکنش حساسیتی (آلرژیک) به داروها، غذا یا واکنش به یک محرک موجود در محیط ایجاد می شوند. در بسیاری از موارد، کهیرها مشکل حادی (موقت) هستند که ممکن است با داروهای ضد حساسیت (آلرژی) کاهش یابند. در هر حال، در موارد مزمن، همانطور که کهیرها با واکنش های حساسیتی شدیدی در ارتباط هستند، یک نگرانی سلامت بزرگ تری خواهند بود. در ادامه درباره  انواع کهیر صحبت شده است.

انواع کهیر

کهیرها دارای انواعی است که در ادامه به بیان هر کدام از آن ها می پردازیم

1- کهیر واکنشی

شایع ترین علت ایجاد کهیر واکنش حساسیتی است. این اتفاق می تواند به دلیل ماده حساسیت زایی که شما به آن حساسیت دارید ایجاد شوند، این ها شامل موارد زیر هستند:

  • غذاها (مانند مغزها، شیر یا تخم مرغ)
  • شوره ی حیوانات
  • گرده گیاهان
  • ذرات مایت
  • گزش یا نیش حشرات
  • داروها (در درجه نخست آنتی بیوتیک ها، داروهای سرطان و ایبوپروفن)

موارد خفیف کهیر که به دلیل مواد حساسیت زا ایجاد شده اند با استفاده کوتاه یا طولانی مدت از داروهای ضد حساسیت و خودداری از مواجهه با ماده حساسیت زا درمان می شوند.

2- آنافیلاکسی

آنافیلاکسی یک واکنش حساسیتی شدید و تهدید کننده حیات است. در این مشکل، کهیرها اغلب با مشکل تنفسی، تهوع یا استفراغ، تورم شدید و سرگیجه همراه هستند. اگر به آنافیلاکسی شک کردید بی درنگ با اورژانس تماس بگیرید.

انواع کهیر

3- کهیر های مزمن

کهیرهای مزمن موارد مداومی هستند که لزوما علت مشخص خاصی ندارند. همچنین این مشکل با کهیر های راجعه که میوانند با زندگی شما در تقابل باشند شناخته میشود. این ها میتوانند برای شش هفته، چند ماه یا حتی سال باقی بمانند.

ممکن است شما اگر به تاولی دچار شوید که تا مدت شش هفته ازبین نرود به کهیر مزمن شک کنید. گرچه این نوع کهیر تهدید کننده حیات نیست، اما میتواند ناراحت کننده بوده و درمان سختی داشته باشد. همچنین این ها ممکن است علائمی از یک مشکل زمینه ای سلامتی باشند، مانند:

  • بیماری سلیاک
  • لوپوس
  • دیابت نوع یک
  • آرتریت روماتوئید
  • بیماری های تیروئیدی

4- درماتوگرافیسم

این نوع از کهیر حاد، خفیف درنظر گرفته میشود. خارش دادن زیاد یا فشار مداوم روی پوست باعث ایجاد این ها میشود. درماتوگرافیسم معمولا خودبه خود طی دوره ای کوتاه و بدون درمان برطرف میشود.

5- کهیر ناشی شده از دما

بعضی اوقات تغییر در دما میتواند باعث ایجاد کهیر در افرادی شود که به این تغییر حساس هستند. کهیر های ناشی شده از سرما ممکن است به دلیل مواجهه آب یخ یا هوای سرد ایجاد شوند، در حالی که گرمای بدن ناشی از فعالیت جسمانی ممکن است کهیر های ناشی از ورزش را ایجاد کنند. همچنین ممکن است قرار گیری در معرض نور خورشید یا تخت های برنزه کننده باعث ایجاد کهیر های مرتبط با نور در بعضی از افراد شود.

6- کهیر ناشی شده از عفونت

هردو عفونت های ویروسی و باکتریایی میتوانند باعث کهیر شوند. عفونت های باکتریایی شایع که باعث ایجاد کهیر میشوند شامل عفونت دستگاه ادراری و گلودرد چرکی میباشند. ویروس هایی که باعث ایجاد مونونوکلئوز، هپاتیت و سرماخوردگی میشوند اغلب باعث ایجاد کهیر خواهند شد.

دلایل ایجاد کهیر

دلایل ایجاد کهیر

معمولا کهیرها به دلیل واکنش های حساسیتی به بعضی چیزهایی که با آن مواجه می شوید یا می خورید، ایجاد می شوند. وقتی که شما یک واکنش حساسیتی داشته باشد، بدن شما شروع به آزاد کردن هیستامین به درون خون می کند. هیستامین یک ماده شیمیایی است که بدنتان آن را می سازد تا از خودش در برابر عفونت و دیگر عوامل دفاع کند.

متاسفانه، در بعضی افراد، هیستامین می تواند باعث ایجاد تورم، خارش، و بسیاری از علائم دیگر که همراه کهیر تجربه می کنید شود. از نظر مواد حساسیت زا، کهیرها می توانند با دلیل عواملی مانند گرده گیاهان، داروها، غذا، شوره حیوانات و نیش حشرات ایجاد شوند.

همچنین کهیرها ممکن است به دلیل شرایطی غیر از مواد حساسیت زا ایجاد شوند. این که افراد به دلیل استرس، لباس های تنگ، ورزش، بیماری یا عفونت دچار کهیر شوند ناشایع نیست. همچنین امکان دارد که کهیرها به دلیل قرار گیری بیش از حد دربرابر سرما یا گرما یا نوعی تحریک به دلیل تعریق بیش از حد ایجاد شوند. از آن جایی که کهیرها چندین عامل ایجادکننده ممکن دارند، خیلی اوقات علت اصلی ایجاد کهیرها قابل تشخیص نیست.

چه کسی در خطر کهیر است؟

افرادی که حساسیت شناخته شده (آلرژی) دارند، بیشتر در خطر دچار شدن به کهیر هستند.همچنین اگر درحال مصرف دارو باشید یا اگر ناخودآگاه با چیزی که ممکن است به آن حساسیت داشته باشید؛ مانند غذا یا گرده گیاهان در تماس بوده اید؛ ممکن است در خطر ابتلا به کهیر باشید. اگر به دلیل بیماری یا عفونت دچار کسالت هستید، ممکن است بیشتر دربرابر دچار شدن به کهیر آسیب پذیر باشید.

مطلب مرتبط: کهیر در کودکان

کهیرها چه ظاهری دارند؟

قابل توجه ترین علامت مرتبط با کهیرها تاول هایی هستند که روی پوست نمایان می شوند. تاول ها ممکن است قرمز باشند، اما همچنین می توانند همرنگ پوست شما نیز باشند. آن ها می توانند کوچک و گرد، حلقه ای شکل، یا بزرگ و بدون شکل مشخص باشند. کهیرها خارش دار هستند و تمایل دارند که به صورت دسته ای در قسمت های مختلف بدن تظاهر یابند. آن ها می توانند بزرگ تر شوند، شکلشان تغییر کند و گسترش یابند.

ممکن است کهیر ها طی دوره ای ناپدید شوند یا دوباره ایجاد شوند. کهیر های منفرد می توانند هرجایی بین نیم ساعت تا یک روز باقی بمانند. ممکن است کهیرها با فشار دادن رنگشان سفید شود. بعضی اوقات ممکن است کهیرها تغییر شکل دهند یا درکنار هم یک ناحیه برآمده ی بزرگ ایجاد کنند.

کهیرها می توانند در قسمت های مختلف بدن شما ایجاد شوند. اگر در اطراف گلو و روی زبان شما کهیر ایجاد شد یا کهیرها تنفس شما را مشکل کردن به سرعت با اورژانس تماس بگیرید یا بی درنگ به پزشک مراجعه کنید.

راه های درمان انواع کهیر

راه های درمان انواع کهیر

اولین قدم در درمان فهمیدن این است که آیا واقعا کهیر دارید یا خیر. در بیشتر موارد، پزشکتان از طریق یک معاینه بالینی می تواند به این پی ببرد که شما دچار انواع کهیر هستید یا نه. پوستتان تاول هایی را نشان خواهد داد که با کهیر در ارتباط هستند. همچنین ممکن است پزشک شما آزمایش خون یا آزمایش پوستی انجام دهد تا تشخیص دهد چه چیزی ممکن است باعث ایجاد کهیرهای شما شده باشد، به خصوص اگر کهیر ها به دلیل واکنش حساسیتی ایجاد شده باشند.

اگر دچار کهیر خفیفی شده باشید که با حساسیت یا دیگر مشکلات سلامت در ارتباط نباشد؛ ممکن است شما نیاز به درمان تجویزی نداشته باشید. در این ارتباط، ممکن است پزشک شما توصیه به استفاده از تسکین دهنده های موقت کند. ابن تسکین دهنده ها عبارتند از:

  • استفاده از آنتی هیستامین، مانند دیفن هیدرامین یا سیتریزین
  • پرهیز از تحریک آن ناحیه
  • خودداری از تماس با آب داغ، چیزی که ممکن است کهیرها را بدتر کند
  • دوش آب سرد یا ولرم با کلویید بلغور جو دوسر یا جوش شیرین

آنافیلاکسی، اورژانس پزشکی است که باید به سرعت توسط پزشک درمان شود.

مطلب مرتبط: درمان خانگی کهیر

مطلب مرتبط: داروهای درمان کهیر

پیشگیری از ایجاد کهیر

ممکن است تغییرات ساده در شیوه زندگی امکان کمک به پیشگیری از عود مجدد کهیرها در آینده پیشگیری کند. اگر شما حساسیت دارید و می دانید که چه ماده ای احتمالا باعث ایجاد حسیاسیت در شما می شود، پزشکتان توصیه خواهد کرد که در صورت امکان از هرگونه تماس با این ماده حساسیت زا پرهیز کنید. Allergy shots گزینه دیگری است که ممکن است به شما برای کاهش خطر ایجاد دوباره کهیر کمک کند.

همچنین باید از قرار گرفتن در محیط های بسیار شرجی یا پوشیدن لباس های تنگ در صورتی که اخیرا به کهیر دچار شده اید؛ خودداری کنید.

آیا ایجاد کهیر نگران کننده است؟

گرچه کهیرها میتوانند خارش دار و ناراحت کننده باشند، معمولا شدید نبوده و بعد از مدتی ناپدید خواهند شد. در هر حال، آگاه باشید درحالی که بعضی از کهیر ها از بین می روند، بعضی از کهیر های جدید می توانند ایجاد شوند. کهیر های خفیف بدون خطر در نظر گرفته می شوند. اگر شما یک واکنش حساسیتی شدید داشته باشید و گلوی شما دچار ورم شود کهیر میتواند خطرناک درنظر گرفته شود.

برای داشتن یک آینده ی خوب درمان بی درگ کهیر در موارد شدید، اهمیت فراوانی دارد.

پوست پدیا مرجع تخصصی بیماری های پوست و مو

1/5 - (1 امتیاز)

پوست پدیا مرجع تخصصی مشاوره پوست و مو

زیر نظر دکتر گیتا مجید زاده

‎‎۰۲۱۲۶۸۰۶۵۹۵

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

سوال خود را در اینجا ثبت کنید و از سیستم کد رهگیری دریافت نمائید. پاسخ شما سریعترین زمان از طریق ایمیل و SMS به شما اطلاع داده خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال قبلی ، کد رهگیری خود که از طریق ای میل یا SMSبرای شما ارسال شده را در این قسمت وارد کنید تا پاسخ دکتر را مشاهده فرمائید
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر زارعی شنبه ۲۳ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 89 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید پسر من الان تو ۶ ۶ماهه اگزما پوستی داره پمادهای هیدروکورتیزون،ثمین،اکسازین هم استفاده کردیم ولی فایده نداره مادرش هم پرهیز غذائی داره لبنیات گوشت گاو سویا و ..مصرف نمیکنه با عکس میفرستم خدمتتون بی زحمت راهنمایی بفرمایید ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر گیتا مجیدزاده شنبه ۲۳ بهمن ۰( 2 سال پیش)
      سلام وقت بخیر برای درمان اگزما باید حتما به صورت حضوری تشریف بیارین و در صورت تشخیص پزشک دوره درمان دارویی براتون شروع بشه
    2. تصویر کاربر دکتر گیتا مجیدزاده شنبه ۲۳ بهمن ۰( 2 سال پیش)
      شما میتونین همه روزه از ساعت 8 تا 10 شب با همکارانم در بخش روابط عمومی تماس بگیرین تا نزدیک ترین وقت روبراتون رزرو کنند
    3. تصویر کاربر دکتر گیتا مجیدزاده شنبه ۲۳ بهمن ۰( 2 سال پیش)
      02126806595
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ahdie پنجشنبه ۲۳ بهمن ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 272 مشاهده پرسش
    سلام. من از تیر ماه برای جوش هام به دکتر مراجعه کردم و داکسی سیکلین و اسپیرونولاکتون ۲۵ رو تجویز کردن با چند تا کرم ضد جوش ولی تاثیری نداشت از ۱۰ دی ماه برام راکوتان نوشتند یک روز در میان استفاده میکنم الان نزدیک به سه ماه و نیم هستش که هیچ تغییری احساس نمیکنم وجوش میزنم مثل قبل با جاهای قرمز میخواستن بدونم نظر شما در این مورد چی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر گیتا مجیدزاده پنجشنبه ۲۳ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)

      سلام عهدیه عزیز

      ببینید جوش زدن به عوامل مختلفی بستگی داره، اینکه چرا بعد از این مدت جواب نگرفتید حتما باید از نزدیک معاینه شوید و یا از طریق آنلاین ویزیت بشید هر اظهار نظر ثابتی برای تمام افراد غیرعلمی هستش

      حتما در مورد جوش و راکوتان این 3 ویدیو زیر رو ببینید
      https://www.youtube.com/watch?v=BiAq-YMzEfY&list=PLHneUYYMBbusdrNsfYNRnda9fB5GMr4VZ

  • تصویر کاربر مصطفی یکشنبه ۳۰ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 288 مشاهده پرسش
    سلام بنده 33 سالمه به مدت یکسال هست لکه قرمز رو بدنم بخصوص سینه و بازوها و پشت کمرم ایجاد شده البته بدون هیچ گونه خارش و ...میباشد و فقط روز به روز بیشتر میشه و بنده رو دچاره نگرانی میکنه.ممنون میشم راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر گیتا مجیدزاده یکشنبه ۳۰ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام وقت بخیر احتمال حساسیت بسیار زیاد هست اما برای تشخیص بهتر حتما باید تشریف بیارین تا به صورت مورد بررسی قراربگیره این موضوع. شما میتونید هر روز از ساعت 8 صبح تا 9 شب با همکارانم در بخش روابط عمومی تماس بگیرین تا براتون وقت رزرو کنند
    2. تصویر کاربر دکتر گیتا مجیدزاده یکشنبه ۳۰ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      ساعات کاری ما از شنبه الی پنج شنبه از ساعت 9 الی 20:30 می باشد همکاران ما در اولین روز کاری در سریع ترین زمان ممکن، پاسخگوی شما خواهند بود. از اینکه صبورانه ما را یاری می کنید، سپاسگزاریم روابط عمومی کلینیک 02126806057 02126806049 02126806045 02126806595 https://drmajidzadeh.com https://www.instagram.com/dr.majidzadeh
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر شهلا سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 418 مشاهده پرسش
    سلام
    چند مدتی هست که بالا و پایین چشم و لب مادرم ورم میکنه و پُف میکنه،حدود نزدیک ۱ ماهی میشه.میوه هایی مثل توت فرنگی و هلو رو بلافاصله می خوردند اینطور میشد،قطع هم که کردند بهتر شد اما ادامه داره بصورت خفیف.
    الان هم چند روزی هست احساس خارش دارند،روی دستاشون،لکه هایی شبیه به کهیر به نظر من،
    مادرم رماتیسم شدید هم دارند،دیابت دارند،فشارخون هم دارند.
    لطفا راهنمایی بفرمائید. ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر گیتا مجیدزاده سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام عزیزم

      موردی که برای ایشون ایجاد شده میتونه یک حالت آلرژی باشه اما باتوجه به اینکه ایشون سابقه کهیر هم دارند لازم هست برای درمان از نزدیک معاینه شوند.

  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۲ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 231 مشاهده پرسش
    سلام خانم دکتر برای جوش صورت قرص راکوتان ویااریترومایسبن چقدردرروزمصرف کنم تاباعث ناباروری نشه مرد۶۰کیلو_۲۰ساله وجوش متوسط
    1. تصویر کاربر دکتر گیتا مجیدزاده سه شنبه ۱۲ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام وقت بخیر قرص اکوتان و ازیترومایسین در صورتی که با توجه به دستور پزشک مصرف بشه عوارض و ناباروری نداره اصلا . برای رفع جوش های صورت باید حتما تشریف بیارین تا از نزدیک نوع جوش های صورت بررسی بشه و دوره درمان شروع بشه براتون
    2. تصویر کاربر دکتر گیتا مجیدزاده سه شنبه ۱۲ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
      هم چنین شما میتونین از لینک زیر استفاده کنید و به صورت انلاین وقت بگیرین در کمترین زمان پزشک مجموعه ما باعاتون تماس تصویری خواهند داشت
    3. تصویر کاربر دکتر گیتا مجیدزاده سه شنبه ۱۲ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر